Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur is in het Verre Oosten (vooral in China, Japan en Korea) al eeuwenlang de belangrijkste geneeswijze als onderdeel van de traditionele Chinese geneeswijze (TCG). De reden hiervoor is dat de oosterse denktraditie en de acupunctuur in elkaars verlengde liggen. Ook in het Westen neemt de acupunctuur een steeds grotere plaats in. Steeds meer mensen beseffen dat het lichaam, de geest en de omgeving van de mens niet los te zien zijn van elkaar. We spreken bij acupunctuur dan ook niet meer over een alternatieve (=andere) geneeswijze, maar over een additionele (=toegevoegde) geneeswijze. Westers en oosters denken vullen elkaar aan.

Wat is acupunctuur

Met kleine steriele naaldjes stimuleert Susi de acupunctuurpunten, de ‘knooppunten’ op de meridianen in het lichaam, en herstelt zo de balans in de energiecirculatie. Acupunctuur doet dus niet alleen goed op de plek waar de pijn, ontsteking of andere klacht zit, maar op jouw hele lichaam en gesteldheid.

Wanneer helpt acupunctuur

Acupunctuur wordt effectief ingezet bij veel klachten. Langdurige klachten, waarvoor de westerse reguliere geneeskunde geen oplossing kan vinden, zijn vaak wel te verhelpen of te verminderen met behulp van acupunctuur.

acupunctuur helpt bij

Chronische pijn

Chronische vermoeidheid

Depressie

Eetstoornissen

Frozen Shoulder

Fybromyalgie

Gewrichtspijn

Griep en verkoudheid

Hoofdpijn en migraine

Overgangsklachten

Slapeloosheid

Sportblessures

Kosten behandeling

Tijdens de intake bespreken we de klacht en aan de hand van een diagnose stel ik een behandelplan op. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is afhankelijk van de klacht. De prijs per behandeling is €60,00.

Over Well-Being massagetherapie & acupunctuur

Sinds 2015 is Well-being massagetherapie & acupunctuur actief in Nijmegen en omstreken. Eigenaresse Susi Klaassen is gecertificeerd behandelaar. Haar opleiding heeft ze genoten bij Bo-Yi Academie – Traditionele Chinese Geneeskunde te Zoetermeer. Verschillende behandelingen zijn mogelijk.https://www.well-beingmassages.nl/behandelingen/