Sportmassage

Massage en progressief sporten

Sport je meer dan 3 keer in de week en wil je doelgericht je prestaties verbeteren, dan kun je jezelf een progressief sporter noemen. Kenmerk van deze sporters is dat zij goed voor hun lijf zorgen. Hoe kan het ook anders als dit lijf het belangrijkste instrument is om hun sportieve doelen te bereiken. Massage speelt daarbij een belangrijke rol, zowel voor als na het sporten.

 

Spierherstel door massage

Wat je als progressieve sporter feitelijk doet, is je lijf in disbalans brengen. Dit doe je door het uitputten van je spieren en het versnellen van je metabolisme tijdens een training. De schade die je oploopt moet vervolgens herstellen, vóórdat je weer aan je volgende training begint. Als fanatieke sporter zoek je naar manieren om dat herstel zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen. De meest gebruikte manieren zijn het nemen van supplementen en veel eiwitten, oftewel proteïne. Minder voor de hand liggend, maar minstens zo effectief – én aangenamer dan de gemiddelde proteïneshake – is een bezoek aan een goede masseur! Er zijn verschillende manieren waarop een goede massage jou kan helpen bij de verbetering van jouw prestaties.

Spierpijn vermindering en ontspanning

Het lichaam is continu bezig met de afbraak en opbouw van spierweefsel. Na een zware fysieke inspanning raakt een spier op microniveau beschadigd als gevolg van de afbraak van spiereiwitten. Hierdoor ontstaan – ongevaarlijke – ontstekingen die de oorzaak zijn van spierpijn. Een massage helpt om het herstel te bevorderen en de pijn te verminderen. Daarnaast zorgt een massage voor een afname van het stresshormoon cortisol. Daardoor geeft de massage een ontspannen gevoel, alsof de vermoeidheid uit de spieren wordt getrokken.

Preventief masseren

Preventief doet een massage ook veel. Een massage vóór het sporten warmt de spieren op. Daarnaast stimuleert het de doorbloeding van je spierweefsels en helpt het je om van de welbekende ‘knopen’ in je weefsel af te komen. Hierdoor kun je soepeler bewegen en heb je minder kans op blessures en kramp. https://optimaalsporten.nl/herstel/effect-massage-op-spierpijn/

Over Well-being massagetherapie & acupunctuur Nijmegen

Sinds 2015 is Well-being massagetherapie & acupunctuur actief in Nijmegen en omstreken. Eigenaresse Susi Klaassen is gecertificeerd behandelaar.  Haar opleiding heeft ze genoten bij Bo-Yi Academie – Traditionele Chinese Geneeskunde te Zoetermeer https://www.bo-yi.nl/. Verschillende behandelingen zijn mogelijk. https://www.well-beingmassages.nl/behandelingen/