Cupping

Cupping behandeling

Cupping is een massage techniek die stamt uit de chinese geneeskunde. Samen met TuiNa massage, acupunctuur en kruiden. maakt Cupping massage deel uit van de traditionele therapieen van de Chinese geneeskunde. Wat kan je verwachten van een cuppingbehandeling? Door het plaatsen van verwarmde glazen cups op de huid, wordt de huid vacuüm getrokken. Deze techniek werkt zeer diep op de spieren en lichaamsweefsels. Op deze manier raken je spieren en huid goed doorbloed wat ervoor zorgt dat je lichaam gemakkelijker afvalstoffen kan verwijderen.

De behandeling focust zich op de beweging van energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups zorgen ervoor dat bloed en energie naar de plaats wordt vervoerd waar de pijn zit. Door deze behandeling komt er meer zuurstof en voedingsstoffen in de huidcellen terecht wat de kwaliteit van de huid bevordert. Deze behandeling kan op vele plaatsen van het lichaam plaatsvinden zoals: rug, schouders, benen en billen. Cupping werkt zeer ontspannend en kan worden ingezet bij : Rug- en schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag – en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep en cellulitis.

Over Well-Being massagetherapie & Acupunctuur Nijmegen

Al sinds 2015 is Well-Being Massagetherapie & Acupunctuur actief in Nijmegen en omstreken. Eigenaresse Suus Klaassen is gecertificeerd behandelaar, haar opleiding heeft ze genoten bij Bo-Yi Academie – Traditionele Chinese Geneeskunde te Zoetermeer. Verschillende Behandelingen zijn mogelijk.