Cupping

Cupping behandeling

Cupping is een massagetechniek die stamt uit de Chinese geneeskunde. Samen met TuiNa massagetherapie, acupunctuur en kruiden maakt cuppingmassage deel uit van de traditionele therapieën van de Chinese geneeskunde. Wat kun je verwachten bij een cuppingbehandeling? Door het plaatsen van verwarmde glazen cups op de huid, wordt de huid vacuüm getrokken. Deze techniek werkt zeer diep op de spieren en andere lichaamsweefsels. Op deze manier raken je spieren en huid goed doorbloed, wat ervoor zorgt dat je lichaam gemakkelijker afvalstoffen kan verwijderen.

Minder pijn en betere huid.

De behandeling focust zich op de beweging van energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups zorgen ervoor dat bloed en energie naar de plaats wordt vervoerd waar de pijn zit. Cupping zorgt voor het losmaken van verklevingen in de spieren. Door deze behandeling komen er meer zuurstof en voedingsstoffen in de huidcellen terecht, wat de kwaliteit van de huid bevordert. Deze behandeling is geschikt voor veel delen van het lichaam zoals de rug, schouders, benen en billen. Cupping werkt zeer ontspannend en kan worden ingezet bij rug- en schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag- en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep en cellulitis.

Over Well-being massagetherapie & acupunctuur

Al sinds 2015 is Well-being massagetherapie & acupunctuur actief in Nijmegen en omstreken. Eigenaresse Susi Klaassen is gecertificeerd behandelaar. Haar opleiding heeft ze genoten bij Bo-Yi Academie – Traditionele Chinese Geneeskunde te Zoetermeer. Verschillende behandelingen zijn mogelijk.https://www.well-beingmassages.nl/behandelingen/