Thai Yoga Massage

Thai Yoga Massage

Traditionele Thai Yoga massage kenmerkt zich vooral door de vele strekkingen van het lichaam, die corresponderen met klassieke yoga poses, ook wel assana’s genoemd. Beïnvloed door de Chinese en Indiase massage en yoga, is dit een vrij stevige massagetechniek waarbij de masseur op de energiebanen masseert en rek- en strekbewegingen uitvoert. Acupressuur wordt uitgevoerd op de energiebanen en drukpunten, deze corresponderen veelal met de meridianen en acupunctuurpunten uit de Chinese Geneeskunde. Voor mij is deze techniek een waardevolle aanvulling in mijn praktijk. Mijn certificaat Thai Yoga Massage heb ik behaald in Thailand, daar waar de bron ligt. https://www.traditionalbodywork.com/watpo-thai-traditional-medical-massage-school/
De Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie. Het bekende Wat Pho Medical Center kenmerkt zich door eeuwen oude tradities die nog steeds de basis vormt van de Thai Massage die de studenten leren. Deze oude massage wordt omschreven als een gift voor het lichaam (fysiek), de geest (spiritueel) en het gevoel (emotioneel). Het is een manier om ziekte te verhinderen, een hulpmiddel bij het oplossen van blokkades vóór zij zich psychisch of fysiek manifesteren, en voor het verhogen van de flexibiliteit.

 

Over Well-Being Massagetherapie & Acupunctuur Nijmegen

Al sinds 2015 is Well-Being Massagetherapie & Acupunctuur actief in Nijmegen en omstreken. Eigenaresse Suus Klaassen is gecertificeerd behandelaar, haar opleiding heeft ze genoten bij Bo-Yi Academie – Traditionele Chinese Geneeskunde te Zoetermeer. Verschillende massagebehandelingen zijn mogelijk.