Tuina therapie

Tuina massage

Je hebt er wellicht al over gehoord en misschien al iets over gelezen, want het wordt steeds populairder: Tuina massage, wat je uitspreekt als twiena. Het is een bepaald type (ontspannings)massage dat op basis van preventie en genezing werkt. Deze vorm van massage komt voort uit de Chinese geneeskunde.

Tuina massage - Well-Being

Wat is een Tuina behandeling

Tuina massage is een medische/therapeutische  massagetechniek met een diepe werking. Het verschil met andere behandelingen is dat er meer gewerkt wordt met ronddraaiende bewegingen tijdens het drukken. Op deze manier kunnen verkleefde spieren worden losgemaakt. Een Tuina massage is erg goed voor de juiste balans in je lichaam en heeft een preventief karakter. Deze vorm van massage komt uit China en bestaat al meer dan tweeduizend jaar. Deze massagevorm en behandeling zorgen voor de juiste effecten op het zenuwstelsel en afweersysteem. Daarnaast zorgt het voor een betere bloedcirculatie en betere ontspanning in de pezen. Door het met regelmaat toe te passen zorg je ervoor dat het lichaam minder onder druk en stress staat. Je lichaam wordt vitaler en gezonder door deze diepere vorm van behandeling.

Wat houdt een Tuina massage in?

Alle vezels, spieren en organen zijn in je lichaam met elkaar verbonden. Jouw bloed is de centrale bron voor het medefunctioneren van alle onderdelen. Het bloed geeft je lichaam de voedingsstoffen om in evenwicht te blijven, ofwel Yin en Yang. Als er ergens in het proces een knelpunt ontstaat, voel je jezelf niet lekker. Dit kan een stress-, pijn- of zelfs een koortsklacht zijn. Het is erg divers. Met een Tuina massage worden de blokkades zeer geconcentreerd en met de juiste innerlijke kracht van de masseur behandeld. De blokkades worden behandeld zodat de circulatie van het lichaam weer naar behoren functioneert. De balans in het lichaam terugbrengen, dat is de kracht van een Tuina massage. Met een Tuina behandeling kunnen ziektes en klachten worden voorkomen en verholpen.

Voordelen van een Tuina massage

Er zijn veel voordelen, zoals je al hebt kunnen lezen. Hieronder zetten we ze nog een keer op een rij:

  • Verminderen van pijn op bepaalde lichaamspunten
  • Opheffen van verklevingen in de spieren
  • Stimuleren van het zenuwstelsel
  • Verwijderen van blokkades en op gang brengen van bloedcirculatie
  • Wegnemen van pijnklachten
  • Herstellen van schade aan organen
  • Herstellen van gewrichtsklachten

Vaak nemen we in Nederland een griepprik als het koud wordt. Je kunt er ook over nadenken om met regelmaat een Tuina massage te nemen. Door de goede preventieve werking werk je aan de conditie van je lichaam. Een kwaaltje kan hierdoor worden voorkomen.

Boek jouw Behandeling

Kosten behandeling

Een Tuina massage doe je niet eenmalig maar met regelmaat. Je moet ervoor zorgen dat het lichaam in de juiste balans blijft. Een massage heb je al vanaf 30 minuten maar 90 minuten is ook mogelijk. De prijs varieert van €30,00 voor een half uur tot €57,50 euro voor een uur. Op locatie elders (in Gelderland) is ook mogelijk. Het beste is om hiervoor even contact op te nemen.

Over Well-Being massagetherapie & Acupunctuur Nijmegen

Al sinds 2015 is Well-Being Massagetherapie & Acupunctuur actief in Nijmegen en omstreken. Eigenaresse Suus Klaassen is gecertificeerd behandelaar, haar opleiding heeft ze genoten bij Bo-Yi Academie – Traditionele Chinese Geneeskunde te Zoetermeer. Verschillende Behandelingen zijn mogelijk.