TuiNa massagetherapie

TuiNa massage therapie

Je hebt er misschien al over gehoord en zelfs al iets over gelezen, want het wordt steeds populairder: TuiNa massage, wat je uitspreekt als twiena. Het is een vorm van (ontspannings)massage die op basis van preventie en genezing werkt. TuiNa massagetherapie komt voort uit de Chinese geneeskunde en bestaat al meer dan tweeduizend jaar.

Wat is een TuiNa behandeling?

TuiNa massage is een medische of therapeutische massagetechniek met een diepe werking. Het verschil met andere behandelingen is dat er meer gewerkt wordt met ronddraaiende bewegingen tijdens het drukken. Op deze manier kunnen verkleefde spieren worden losgemaakt. TuiNa massagetherapie is erg goed voor de juiste balans in je lichaam en heeft een preventief karakter. Een behandeling met TuiNa massage zorgt voor positieve effecten op het zenuwstelsel en het afweersysteem. De energiebanen oftewel meridianen in je lichaam worden gestimuleerd; dat zorgt voor een betere bloedcirculatie en betere ontspanning in de pezen. Door je regelmatig op deze manier te laten masseren zorg je ervoor dat het lichaam ontspant. Je lichaam wordt vitaler en gezonder door deze dieper werkende behandeling.

Wat houdt TuiNa massagetherapie in?

Alle vezels, spieren en organen in je lichaam zijn met elkaar verbonden. Jouw bloed is de centrale bron voor het functioneren van alle onderdelen. Het bloed geeft je lichaam de voedingsstoffen om in evenwicht te blijven, zorgt als het ware voor je Yin en Yang. Als er ergens een knelpunt ontstaat, voel je jezelf niet lekker. Dit kan komen door stress, pijn of koorts. Met een TuiNa massage worden deze blokkades zeer geconcentreerd en met de juiste innerlijke kracht van de masseur behandeld. De blokkades in de meridianen worden opgeheven zodat de circulatie in het lichaam herstelt. De balans in het lichaam terugbrengen, dat is de kracht van TuiNa massagetherapie. Met een TuiNa behandeling kunnen ziektes en klachten worden voorkomen én genezen.

Voordelen van TuiNa massage

We zetten de voordelen van TuiNa massage voor je gemak even op een rij:

Verminderen van pijn op bepaalde punten in het lichaam

Losmaken van verkleefde spieren

Stimuleren van het zenuwstelsel

Opheffen van blokkades en op gang brengen van de bloedcirculatie

Wegnemen van pijnklachten

Herstellen van schade aan organen

Verminderen van gewrichtsklachten

Vaak nemen we in Nederland een griepprik als het koud wordt. Je kunt in plaats daarvan ook regelmatig een TuiNa massage nemen. Door de goede preventieve werking verbetert de conditie van je lichaam en krijgen kwaaltjes geen kans.

Kosten behandeling

Een TuiNa massage doe je niet eenmalig maar met regelmaat. Je moet ervoor zorgen dat het lichaam in de juiste balans blijft. Je kunt kiezen voor een massage van 30, 60 of 90 minuten. De prijs varieert van €30,00 voor een half uur tot €57,50 euro voor een uur. 

Over Well-Being massagetherapie & acupunctuur

Sinds 2015 is Well-being massagetherapie & acupunctuur actief in Nijmegen en omstreken. Eigenaresse Susi Klaassen is gecertificeerd behandelaar. Haar opleiding heeft ze genoten bij Bo-Yi Academie – Traditionele Chinese Geneeskunde te Zoetermeer. Verschillende behandelingen zijn mogelijk. https://www.well-beingmassages.nl/behandelingen/.