Well Being Massages

Massages

Allereerst is het belangrijk om te weten dat alle massagebehandelingen een ontspannend effect hebben. Wanneer lichaam en geest ontspannen zijn resulteert dat al vaak in het verminderen van klachten zowel op lichamelijk en geestelijk niveau. Welke massage behandeling je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur of de aard van de klacht. Vind je het fijn als er met warme oliën wordt gemasseerd of kies je hier juist niet voor. Wil je graag een stevige massage of meer een zachtere behandeling. Kortom is zijn diverse massages.

Massages in alle soorten

Als je regelmatig sport weet je hoe belangrijk het is om spieren te rekken en te strekken en soepel te houden. Wil je je voorbereiden op een sportieve inspanning, dan is een stevige sportmassage misschien iets voor jou. Een stevige massage voor of na het sporten werkt preventief tegen het ontstaan van blessures Heb je last van een stijve nek, rugpijn klachten, of ander soort spierklachten. Een regelmatige massagebehandeling op specifieke pijnpunten kan je helpen de klacht te verzachten of zelfs te verhelpen. Je kan ervoor kiezen om alleen de pijnpunten aan te laten pakken, dit kan in een korte ontspanningsmassage.

Bij stress gerelateerde klachten ben je waarschijnlijk vooral op zoek naar ontspanning. Ik raad je dan wel aan om minstens voor een uur massage te gaan. Wil je tijdens je werk even uit de drukte, een moment van ontspanning, waarna je weer boordevol energie aan de slag kunt gaan. Dan is een stoelmassage misschien iets voor jou. Ik kom met mijn massagestoel graag naar je toe.

De tuiNa massage is er vooral op gericht om klachten te verminderen. Deze klachten kunnen zowel van fysieke, mentale of emotionele aard zijn. We bespreken samen in een intake gesprek de aard van de klacht en bepalen dan welk behandeltraject voor jou het beste is.

Maar misschien wil je gewoon even ontspannen, een moment voor jezelf. Waarschijnlijk is een ontspanningsmassage dan heerlijk voor jou. Ook is een massage leuk om iemand die je lief is cadeau te geven! Verras een vriend, vriendin, partner, je ouders of iemand anders.

Wanneer boek jij een massage?

Kortom, er zijn vele redenen om een massage te ondergaan, laat me weten wat je wensen en/of klachten zijn, dan bepalen we samen wat voor jou het meest geschikt is.


Boek een massage


TuiNa Massage

TuiNa (spreek ut twiena), betekend Duw (Tui) en Grijp (Na) TuiNa massage is naast acupunctuur en kruidenleer een van de therapieën die veel gebruikt wordt in de Chinese Geneeskunde. Een TuiNa massage komt overeen met Shiatsu, alleen is het een massagetechniek welke dieper gaat door onder andere de roterende bewegingen tijdens de druk. Deze massagevorm wordt gebruikt om verklevingen van spieren op te lossen en is een op genezing gerichte behandeling. Meer lezen over TuiNa massages.

Cupping behandeling

Cupping is een massage techniek die stamt uit de chinese geneeskunde. Samen met TuiNa massage, acupunctuur en kruiden. maakt Cupping massage deel uit van de traditionele therapieen van de Chinese geneeskunde. Wat kan je verwachten van een cuppingbehandeling? Door het plaatsen van verwarmde glazen cups op de huid, wordt de huid vacuüm getrokken. Deze techniek werkt zeer diep op de spieren en lichaamsweefsels. Op deze manier raken je spieren en huid goed doorbloed wat ervoor zorgt dat je lichaam gemakkelijker afvalstoffen kan verwijderen. De behandeling focust zich op de beweging van energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups zorgen ervoor dat bloed en energie naar de plaats wordt vervoerd waar de pijn zit. Door deze behandeling komt er meer zuurstof en voedingsstoffen in de huidcellen terecht wat de kwaliteit van de huid bevordert. Deze behandeling kan op vele plaatsen van het lichaam plaatsvinden zoals: rug, schouders, benen en billen. Cupping werkt zeer ontspannend en kan worden ingezet bij : Rug- en schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag – en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep en cellulitis.

Thai Yoga Massage

Traditionele Thai Yoga massage kenmerkt zich vooral door de vele strekkingen van het lichaam, die corresponderen met klassieke yoga poses, ook wel assana’s genoemd. Beïnvloed door de Chinese en Indiase massage en yoga, is dit een vrij stevige massagetechniek waarbij de masseur op de energiebanen masseert en rek- en strekbewegingen uitvoert. Acupressuur wordt uitgevoerd op de energiebanen en drukpunten, deze corresponderen veelal met de meridianen en acupunctuurpunten uit de Chinese Geneeskunde. Voor mij is deze techniek een waardevolle aanvulling in mijn praktijk. Mijn certificaat Thai Yoga Massage heb ik behaald in Thailand, daar waar de bron ligt. http://www.watpomassage.com/2014/# De Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie. Het bekende Wat Pho Medical Center kenmerkt zich door eeuwen oude tradities die nog steeds de basis vormt van de Thai Massage die de studenten leren. Deze oude massage wordt omschreven als een gift voor het lichaam (fysiek), de geest (spiritueel) en het gevoel (emotioneel). Het is een manier om ziekte te verhinderen, een hulpmiddel bij het oplossen van blokkades vóór zij zich psychisch of fysiek manifesteren, en voor het verhogen van de flexibiliteit.

Klassieke ontspanningsmassage

Een klassieke ontspanningsmassage is een moment van aandacht voor jezelf. Het maakt je bewust van spanningen in je lijf op lichamelijk als geestelijk niveau. Dat maakt de massage geschikt voor de bestrijding van spannings- en pijnklachten, maar ook voor het onderhoud van een gezond lichaam. Deze massagevorm, waarbij gebruik gemaakt wordt van etherische oliën, is gericht op het strekken en kneden van spieren en het manipuleren van drukpunten. Meer lezen over een ontspanningsmassage.

Shiatsu

Shiatsu is een japanse drukpuntmassage en betekent letterlijk vingerdruk. Shiatsu helpt daar waar stress en spanningen vast zitten in je lijf. Deze massage hersteld je balans en versterkt de psychische, emotionele en fysieke weerbaarheid. Een shiatsu behandeling bestaat uit een combinatie van drukpuntmassage en strekken.

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage vindt zijn oorsprong in India. Ayurveda betekent 'levenskennis'. Het is een oude natuurlijke geneeskunde die erop gebaseerd is om de mens gezond en fit te houden. Een Ayurvedische ontspanningsmassage helpt om zowel lichamelijk als geestelijk helemaal tot rust te komen. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van warme kruidenoliën, afgestemd op jouw gemoedstoestand. Het is een zachte massage. Deze massage geeft een diepe ontspanning en brengt je terug bij jezelf.

Stoelmassage

Een stoelmassage wordt gegeven op een speciaal daarvoor ontworpen stoel, waardoor je in een ontspannen houding zit. Het is een laag drempelige manier om kennis te maken met de effecten van een ontspannende maar ook oppeppende drukpuntmassage. De massage wordt over de kleding heen gegeven en duurt ongeveer 20 minuten. Het is heel fijn om in een paar minuten tijd ontspanning in je lijf te creëren. En het geeft je ook een boost om je weer lekker energiek te voelen. Daarom is deze massagevorm zeer geschikt voor personeel van bedrijven of instellingen. Het werkt preventief tegen werk gerelateerde klachten, zoals stress, RSI of zelfs een burn out. Meer lezen over stoelmassages.

Workshop TuiNa Massage

Tijdens deze éédaagse cursus leert u de basistechnieken van de TuiNa massage TuiNa (spreek ut twiena), betekend Duw (Tui) en Grijp (Na) TuiNa massage is naast accupunctuur en kruidenleer een van de therapieen die veel gebruikt wordt in de Chinese Geneeskunde. Een TuiNa massage komt overeen met Shiatsu, alleen is het een massagetechniek welke dieper gaat door onder andere de roterende bewegingen tijdens de druk. Deze massagevorm wordt gebruikt om verklevingen van spieren op te lossen en is een op genezing gerichte behandeling. De Chinese geneeskunde is zeer veelzijdig en ontzettend interessant en boeiend. Je kan er heel veel mee bereiken op gezondheidsgebied. Preventief, maar ook bestaande klachten kunnen met TuiNa massage goed worden aangepakt. Wat leer je in deze dag? - de vaardigheden van de belangrijkste TuiNa technieken te verwerven. - enkele belangrijke accupunctuur punten te lokaliseren en te manipuleren.

Prijslijst Well-Being Massages

Prijzen

  • 90 minuten massage €82,50
  • 60 minuten massage €57,50
  • 30 minuten massage €30,00

Prijzen aan huis/op willekeurige locatie (regio Gelderland)

  • 90 minuten massage €100,00*
  • 60 minuten massage €70,00*
*Massages op locatie zijn incl. reistijd en -kosten. Massagetafel, handdoeken en muziek worden verzorgd.

Behandeltraject

  • 6 x 60 minuten massage €287,50 (locatie St.Annastraat 284, Nijmegen)

Bedrijfsmassage prijs op aanvraag.