Well Being Massages

Over Mij

Wie is Susi Klaasen en waarom masseer ik?

Ik (Susi Klaassen) heb de liefde voor het massagevak lang geleden ontwikkeld. Door mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en de hectiek die gedurende de dag op je af komt, heb ik ervaren dat het heel erg belangrijk is om te ontstressen. Ik was zelf gedurende mijn loopbaan als planner in de installatie techniek zoekende naar wat anders dan alleen maar bezig zijn met mijn hoofd.

Sporten bleek voor mij een goede uitlaatklep. Na een zoektocht kwam ik terecht bij de opleiding Klassieke Massage. Ik had een passie gevonden die ik nooit meer heb los gelaten. Ik ben mijzelf blijven ontwikkelen door de opleiding Bodyreading te doen. Daarnaast heb ik me in de loop der jaren diverse stijlen van masseren eigen gemaakt door het volgen van diverse opleidingen en trainingen. Daarnaast heeft de opleiding Psychologie en Coaching mij veel inzichten gegeven die ik goed kan gebruiken in mijn praktijk. Mijn interesse ging al lange tijd uit naar de TCM (Traditionele Chinese Geneeswijze). De opleiding TuiNa Therapie bij Academie Bo-Yi heeft mij enorm veel gebracht. Omdat TuiNa Therapie en Acupunctuur een hele sterke combinatie is zal de opleiding Acupunctuur voor TuiNa Therapeuten bij Academie Bo-Yi zeker een waardevolle aanvulling zijn voor de  werkzaamheden in mijn praktijk.

Wat is TuiNa nou eigenlijk?

En wat houdt deze opleiding in? Ik leg het jullie graag uit!

TuiNa massage is één van de klassieke massages uit de Chinese geneeskunde en is al meer dan 2000 jaar oud. De behandeling bestaat uit verschillende technieken, zoals vegen, wrijven, drukken, kneden en vibreren. Door deze verschillende methoden toe te passen wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en de lichaamsweerstand versterkt. Klachten kunnen verdwijnen en een maximaal helend effect wordt bewerkstelligd. De klachten kunnen van fysieke aard zijn, zoals pijn in gewrichten of spieren. Sommige klachten kunnen ook van mentale of emotionele aard zijn, zoals stress.


Boek een massage


Opleiding tot TuiNa therapeut

Tijdens de opleiding TuiNa therapeut combineer je de praktijk met de theorie. Je leert hier de basistheorie van de Chinese geneeswijze en diagnostiek aan de hand van Qi, Yin-Yang, de vijf-elementenleer, orgaansystemen en de meridianen. Vervolgens leer je deze kennis toe te passen in de praktijk tijdens het masseren. De opleiding bij Bo-Yi duurt drie jaar, waarvan gedurende 20 zaterdagen om de twee weken een les wordt gegeven.

Net als mijn andere massagebehandelingen heeft deze massage een ontspannend effect, hoewel de TuiNa behandeling voornamelijk focust op het helende effect. In een intakegesprek bespreken we samen de aard van de klachten en bepalen vervolgens welk behandeltraject voor jou het beste is. Meer informatie over TuiNa Therapie en de opleidingen van Academie Bo-Yi.

Susi Klaassen