Over Well-Being

Well-being massagetherapie & acupunctuur

Well-being massagetherapie & acupunctuur is sinds 3 jaar gevestigd aan de St. Annastraat in Nijmegen. Je kunt in de praktijk terecht voor een behandeling, maar ook op locatie bij je thuis of op je werkplek.

Wat kun je verwachten?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat alle behandelingen een ontspannend effect hebben. Wanneer lichaam en geest ontspannen zijn, zorgt dat al vaak voor minder klachten zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Welke behandeling je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur of de aard van de klacht.

Welke behandeling kies je?

Welke behandeling kies je?

Bij de eerste afspraak bespreken we waar je behoefte ligt. Heb je een specifieke klacht of wil je gewoon even ontspannen? Heb je last van een stijve nek, rugpijn of andere spierklachten? Of heb je vaak hoofdpijn? Een regelmatige massagebehandeling op specifieke pijnpunten kan je helpen de klacht te verzachten of zelfs te laten verdwijnen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de pijnpunten aan te laten pakken; dit kan in een korte behandeling. 

Bij stressgerelateerde klachten ben je waarschijnlijk vooral op zoek naar ontspanning. Ik raad je dan aan om minstens een uur massage te gaan. Wil je tijdens je werk even uit de drukte, een moment van ontspanning, waarna je weer boordevol energie aan de slag kunt gaan? Dan is een stoelmassage misschien iets voor jou. Ik kom met mijn massagestoel graag naar je toe.

Als je regelmatig sport, weet je hoe belangrijk het is om spieren te rekken en strekken en soepel te houden. Wil je je voorbereiden op een sportieve inspanning, dan is een stevige sportmassage misschien iets voor jou. Een stevige massage voor of na het sporten werkt preventief tegen het ontstaan van blessures.

Intake en diagnose

Bij een specifieke klacht neem ik eerst een anamnese af volgens de traditie van de Chinese Geneeskunde. Bij de intake krijg ik informatie door bepaalde vragen te stellen over je klacht. Maar ook slaap- en eetgewoontes, leef en werkomstandigheden kunnen van invloed zijn op de klacht. Verder voel ik beide polsen en bekijk ik de tong. Hieruit haal ik veel informatie die van belang is voor het stellen van de juiste diagnose. Als de diagnose gesteld is, bespreken we het behandelplan. TuiNa massagetherapie, Acupunctuur en Cupping werken heel goed om klachten te behandelen

Traditionele Chinese Geneeswijze

Mijn interesse ging al lange tijd uit naar de TCG (Traditionele Chinese Geneeswijze). De opleiding Tuina Therapie bij Academie Bo-Yi heeft mij enorm veel gebracht. Omdat TuiNa massagetherapie en acupunctuur een hele sterke combinatie is, was het een logische stap om ook de opleiding acupunctuur te volgen bij Academie Bo-Yi. Waarom ik gekozen heb voor deze studie en voor BoYi is te lezen in het interview studentenervaringen.