Over Well-Being

Well-Being Massagetherapie & Acupunctuur

Well-Being Massagetherapie & Acupunctuur is sinds 3 jaar gevestigd in Nijmegen op de St.Annastraat 284. Behandelingen worden gegeven in de praktijk maar desgewenst ook op locatie bij je thuis of op je werkplek.

Wat kan je verwachten?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat alle behandelingen een ontspannend effect hebben. Wanneer lichaam en geest ontspannen zijn resulteert dat al vaak in het verminderen van klachten zowel op lichamelijk en geestelijk niveau. Welke  behandeling je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur of de aard van de klacht.

Welke behandeling kies je?

Bij een eerste afspraak wordt besproken waar je behoefte ligt op dat moment. Heb je een specifieke klacht of wil je gewoon even ontspannen. Bij stress gerelateerde klachten ben je waarschijnlijk vooral op zoek naar ontspanning. Ik raad je dan wel aan om minstens voor een uur massage te gaan. Wil je tijdens je werk even uit de drukte, een moment van ontspanning, waarna je weer boordevol energie aan de slag kunt gaan. Dan is een stoelmassage misschien iets voor jou. Ik kom met mijn massagestoel graag naar je toe.

Als je regelmatig sport weet je hoe belangrijk het is om spieren te rekken en te strekken en soepel te houden. Wil je je voorbereiden op een sportieve inspanning, dan is een stevige sportmassage misschien iets voor jou. Een stevige massage voor of na het sporten werkt preventief tegen het ontstaan van blessures Heb je last van een stijve nek, rugpijn klachten, of ander soort spierklachten. Een regelmatige massagebehandeling op specifieke pijnpunten kan je helpen de klacht te verzachten of zelfs te verhelpen. Je kan ervoor kiezen om alleen de pijnpunten aan te laten pakken, dit kan in een korte behandeling

Klachtenbehandeling

Bij een specifieke klacht zal ik een anamnese afnemen volgens de traditie van de Chinese Geneeskunde. Bij de intake wordt informatie verkregen door vraagstelling over je klacht. Maar andere persoonlijke informatie zoals slaap- en eetgewoontes, leef en werkomstandigheden zijn belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op de klacht. Onderdeel bij het vormen van een diagnose is het voelen van beide polsen en het bekijken van de tong. Hieruit kan veel informatie gehaald worden die van belang is voor het stellen van de juiste diagnose. Als de diagnose gesteld is bespreken we het behandelplan. Tuina Therapie, Acupunctuur en Cupping kunnen heel goed worden ingezet voor klachtenbehandeling.

Traditionele Chinese Geneeswijze

Mijn interesse ging al lange tijd uit naar de TCG (Traditionele Chinese Geneeswijze). De opleiding Tuina Therapie bij Academie Bo-Yi heeft mij enorm veel gebracht. Omdat Tuina Therapie en Acupunctuur een hele sterke combinatie is was het een logische stap om ook de opleiding Acupunctuur te volgen bij Academie Bo-Yi. Waarom ik gekozen heb voor deze studie en voor BoYi is te lezen in het interview studentenervaringen.